KIES voor het Kind

KIES 4-6 jaar

Terug naar overzicht

KIES 4-6 jaar Professionele begeleiding bij scheiding voor het jongere kind

  • €350,00 Excl. BTW
  • € 423,50 Incl. BTW
Selecteer een datum

Informatie

Voor wie is deze themadag: KIES-coaches

KIES 4-6 jaar is programma ontwikkeld vanuit de ontwikkelingsfase en behoefte van kleuters en op basis van de effectief bewezen methode KIES en de module KIES 7-12 jaar. Deze themadag is als specialisatie te volgen als gecertificeerd KIES coach.

In het KIES programma voor het jongere kind, komen kleuters met gescheiden ouders in een kleine groep bijeen onder leiding van KIES coaches. In een KIES groep 4-6 jaar vertellen de handpoppen Sahra en Max als inleiding per bijeenkomst over de scheiding van hun ouders. Door de op de belevingswereld van de kleuter aansluitende werkvormen kunnen de kinderen ook de scheiding van hun eigen ouders herkennen. In verhaal, gesprekjes, spel en creatieve werkvormen kunnen ze hun gevoelens over de scheiding situatie die ze meemaken leren begrijpen. Er wordt gewerkt aan dat wat lastig voor hen is en hoe ze daar mee om kunnen gaan. Voor kleuters is het belangrijk te leren dat zij geen schuld zijn aan de scheiding en telkens de boodschap te horen dat hun ouders altijd van hen blijven houden. De ouders krijgen bij dit programma twee bijeenkomsten met informatie, psycho-educatie en evaluatie aangeboden.

In deze trainingsdag voor KIES coaches wordt gewerkt aan de hand van afwisselende werkvormen over de theorie en de praktijk van KIES 4-6 jaar.

Deelnemers krijgen na certificering toegang tot de digitale handleiding via het KIES platform. 

 

Programma

Aanvang  10.00 uur tot einde 17.00 uur (inclusief lunch). 

Kloosterhotel ZIN, Boxtelseweg 58 Vught

In de ochtend nemen we je mee in de belevingswereld van de kleuter en alles wat belangrijk is om als KIES-coach daar goed op af te kunnen stemmen. In de middag maak je kennis met de speciaal op maat gemaakte KIES-bijeenkomsten en werkvormen. 

 

 

Download Brochure

Locaties: