KIES voor het Kind

Basistraining KIES coach

Terug naar overzicht

De KIES basistraining is een volledig verzorgde aaneengesloten tweedaagse specialisatie met één overnachting voor professionals in het leren werken met de door de Universiteit Utrecht onderzochte effectief bewezen methode KIES. KIES is opgenomen in de databank van het Nederlands Jeugd Instituut (NJI) als effectieve jeugdinterventie met de op een na hoogste waardering.

  • €1.495,00 Excl. BTW
  • € 1.808,95 Incl. BTW
Selecteer een datum

Informatie

Ben jij op zoek naar een manier om effectief te werken en aan te sluiten bij kinderen en echtscheidingsproblematiek? En wil je concrete tools en handvatten? Die zich al jaren lang in de praktijk hebben bewezen? Dan is dit dé methode die voor kinderen, ouders en ook voor jou en je organisatie werkt. 

Voor wie:
Professionals met relevante werkervaring op minimaal HBO niveau, zoals jeugdprofessionals, schoolmaatschappelijk werkers, (ortho)pedagogen, psychologen, speltherapeuten en jeugdverpleegkundigen en andere professionals werkzaam binnen bijvoorbeeld het sociaal wijkteam/centrum Jeugd en Gezin, jeugdhulpverlening, scholen, GGD, andere organisaties en eigen praktijken. 

Werken met KIES:
Als professional krijg je na het behalen van je KIES coach certificaat toegang tot het digitale platform waar alle content steeds geactualiseerd beschikbaar is. In de KIES Kennis- en materialenbank vind je o.a. de KIES handleiding met het theoriegedeelte en de KIES bijeenkomsten voor kinderen met gescheiden ouders in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar en informatief materiaal voor kinderen, ouders en organisaties. De gedrukte handleiding kan desgewenst nabesteld worden via: info@kiesvoorhetkind.nl (€114,95 inclusief btw en verzendkosten).
Als KIES coach ben je vindbaar op de website www.kiesvoorhetkind.nl waardoor kinderen, ouders en andere betrokken contact met jou en/of je organisatie op kunnen nemen voor vragen en begeleiding. 

Accreditering en kwaliteitseisen:
De training tot KIES coach is bij het SKJ geaccrediteerd door de commissie van het Kwaliteitsregister Jeugd in de catogorie Formeel leren (SKJ 211672) tot 08-05-2025 voor in totaal aantal punten 21.00 

De training tot KIES coach is bij Registerplein geaccrediteerd voor 16 punten. 

Het Expertisecentrum Kind en Scheiding voldoet aan de kwaliteitseisen gesteld door de toetsingscommissie databank effectieve jeugdinterventies. De door het Expertisecentrum Kind en Scheiding ontwikkelde programma's en materialen stellen we geactualiseerd beschikbaar met een lidmaatschap aan het KIES platform. Het eerste jaar na certificering heeft de KIES coach gratis toegang. Daarna is er de mogelijkheid om het lidmaatschap jaarlijks te verlengen. Hiervoor wordt een bijdrage van €50,- per jaar gevraagd voor zichtbaarheid op de website en toegang tot het KIES platform en KIES kennis- en materialenbank. KIES-coaches kunnen hun KIES coach certificaat behouden door 1 keer per 3 jaar een nascholing te volgen. 

Locatie: (tenzij anders vermeld)
Kloosterhotel ZIN 
Boxtelseweg 58
5261 NE Vught

Is de training vol op de gewenste datum? Voor elke training wordt een reservelijst aangemaakt. Je kunt op de reservelijst worden geplaatst door te mailen naar info@kiesvoorhetkind.nl en aan te geven voor welke training en op welke datum je op de reservelijst wil staan. We nemen contact met je op als er een plek beschikbaar is. 

Programma

Voorafgaand aan de training ontvangt elke deelnemer per e-mail informatie met een binnen één week te activeren link om je profiel te activeren en uitleg over waar de huiswerkopdracht te vinden is. De huiswerkopdracht maakt onderdeel uit van de certificering als KIES-coach. 

Dag 1 - Aanvang donderdag 10.00 uur tot 21:00 uur (inclusief lunch en diner)
Tijdens de eerste dag bestaande uit een ochtend, middag en avond programma, maakt de deelnemer nader kennis met de methodiek KIES en de rol als KIES coach, het programma en de werking van het programma, de voorwaarden en uitvoering met betrekking tot de verschillen in de mogelijkheden van aanbieden van de begeleiding in het werkveld zoals op school of in de jeugdhulpverlening/gemeenten/CJG. 

Dag 2 -  08:15 uur ontbijt - 09:00 uur - 16:00 uur training (inclusief ontbijt en lunch)
Op de tweede dag wordt met ervaren trainingacteurs de opgedane kennis in de praktijk geoefend aan de hand van een aantal meest voorkomende en juist lastigere casussen. 's Middags rondt de groep af met een implementatieplan voor de eigen praktijk en bij voldoen aan de eisen het certificaat KIES coach.

Download Brochure

Locaties: