KIES voor het Kind

KIES Mediation

Terug naar overzicht

KIES Mediation en het KIES Kindgesprek bij scheiding

  • €1.495,00 Excl. BTW
  • € 1.808,95 Incl. BTW
Selecteer een datum

Informatie

Voor wie: Tweedaagse specialisatie voor Familierecht Advocaten, MfN Mediators of vergelijkbaar die meer willen weten over kindvriendelijk scheiden. Lees de brochure voor uitgebreide informatie.

KIES is een onderzochte en effectief bewezen methodiek om kinderen en hun ouders bij scheiding te begeleiden. Vanaf 2002 wordt KIES zowel in groepsverband als individueel aangeboden op scholen en binnen de jeugdhulpverlening. KIES-coaches zijn voor ouders en instanties te vinden en te bereiken via de website www.kiesvoorhetkind.nl.

Als KIES mediator biedt je standaard een gesprek met de kinderen aan bij het opstellen van een ouderschapsplan. Je hebt oog voor de belangen van de kinderen en informeert ouders over waar zij rekening mee moeten houden bij het maken van afspraken. Ouders worden meegenomen in de perspectieven van het kind en wat belangrijk is in de ontwikkelingsfase waarin het kind zich bevindt. 

Na deelname aan deze dag en ontvangst van het certificaat:

- Kun je aan het werk als KIES Mediator
- Heb je kennis en KIES tools om kinderen beter te betrekken bij scheiding
- Werk je al dan niet samen met een (KIES) professional met en kindgesprek en het KIES Kindplan
- Mag je gebruik maken van het KIES mediation logo
- Heb je toegang tot het platform en KIES kennis- en materialenbank
- Ben je vindbaar als KIES mediator op de website

MfN: 14 PE punten.
vFAS: 5 punten (zelf aan te vragen bij de Orde van Advocaten).

Programma

Aanvang dag 1 om 10:00 uur.
Einde dag 2 om 16:00 uur 
Inclusief koffie/thee, eten/drinken en overnachting.

Locatie: Kloosterhotel ZIN te Vught

KIES Mediation geeft inzicht, handvatten en tools voor de gesprekken met zowel kind als ouders. De KIES tools voor de kindgesprekken zijn praktisch en maken een gesprek met kinderen laagdrempeliger. Het werken met het KIES Kindplan, helpt kinderen beter in gesprek zijn of komen met hun ouders over besluiten die hen aangaan. Het werken met het KIES Kindplan is in lijn met het VN Kinderrechtenverdrag. Na het volgen van deze specialisatie is de deelnemer bekend met de uitgangspunten van KIES, past de KIES mediator de KIES methodiek toe bij het KIES kindgesprek en verwijst zo nodig door naar een KIES coach voor begeleiding van kinderen en/of ouders.

Download Brochure

Locaties: